جهانبخش شکری(رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان )

اقتصاد دانش‌بنیان راهی به‌سوی توسعه‌ی پایدار

اقتصاد دانش‌بنیان مفهوم عمیقی است که منبع اصلی درآمدزایی در آن، تولید کالا و خدمات براساس دانش و آگاهی خواهد بود. اسناد بالادستی کشور از سند چشم‌انداز 1404 گرفته، تا برنامه‌های توسعه و به‌ویژه سیاست‌های ابلاغی اصل 44 قانون اساسی، همگی به این نوع اقتصاد اشاره دارند. بنابراین هم‌افزایی علم و ثروت و همچنین توسعه‌ی اقتصاد دانش‌محور، یکی از اصول لازم بر تحقق اهداف در اسناد مذکور است. در دهه‌ی گذشته، توجه به این موضوع روزبه‌روز افزایش داشته و مقوله‌ی دانش‌بنیان از مناظر گوناگون، همچون مسائل مربوط به اجتماع، فرهنگ و اقتصاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت…

  مابقی متن را در نشریه مطالعه کنید..


فرهاد مرزی(دبیر اجرایی خانه صنعت، معدن و تجارت استان)

تاریخچه‌ و دستاوردهای خانه‌ی صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه

مجوز تأسیس خانه‌ی صنعت و معدن در تاریخ 14/9/1380 توسط وزیر وقت، جناب آقای اسحاق جهانگیری صادر شد. به این ترتیب، خانه‌ی صنعت و معدن استان کرمانشاه که از قدیمی‌ترین خانه‌ی‌های صنعت کشوری است، فعالیت خود را از سال ۱۳۸۰ آغاز کرد. از آن تاریخ تا سال ۱۳۹۵، این سازمان طبق روال سایر خانه‌ی‌های صنعت و معدن به فعالیت خود ادامه داد و در سال ۱۳۹۵، در میان اعضای هیأت‌مدیره و ریاست آن تغییراتی صورت گرفت که آن تغییرات سبب خیر و برکت برای صنایع استان شد. کرمانشاه نسبت به سایر استان‌ها تعداد واحدهای صنعتی کمتری دارد، زیرا این استان از گذشته به‌عنوان قطب کشاورزی شناخته شده است. در حال حاضر هفتصد واحد تولیدی فعال در سطح استان کرمانشاه وجود دارند که در میان آن‌ها واحدهای خوب و نمونه نیز به چشم می‌خورد. برای مثال، سه شرکت پتروشیمی، دو کارخانه‌ی بزرگ سیمان، شرکت پالایش نفت کرمانشاه و مجموعه‌ی بزرگ فولادیِ بخش خصوصی، که اولین بخش خصوصی فولاد در کشور است…                                                       مابقی متن را در نشریه مطالعه کنید…



کارخانه نوآوری کرمانشاه

گاهی آنقدر درگیر ایده­های بسیار بزرگ هستیم که ساده‎ترین چیزهای موجود در اطراف خود را به خوبی نمی­بینیم. این در حالی است که همان ایده­های به ظاهر کوچک می‌توانند تحولی عظیم را به دنبال داشته و خود الگویی برای سایر کسب‌وکارها باشند. کارخانه‌ی نوآوری کرمانشاه نمونه‌ای از یک کارآفرینی موفق است. محلی برای تولد ایده­ها، جایی برای رشد و به بار نشستن خلاقیت نیروهای متخصص. در این بستر، تمامی ابزارها و منابع لازم برای کارآفرینی و رشد یک ایده (مانند زیرساخت‌ها، مربیان و مشاوران خبره، سرمایه‎گذاران ریسک‌پذیر، خدمات‎دهندگان به استارتاپ‌ها، شتاب‌دهنده­ها و…) وجود دارد. وارد کارخانه شدیم. شاید هر کس با شنیدن این جمله منتظر ورود به مکانی مشابه کارگاه تولیدی (که اکثر پرسنل لباس کار به تن داشته و سخت مشغول فعالیت­های بدنی هستند) باشد.  اما این کارخانه با مابقی کارخانه­ها تفاوت دارد. فضاهای تفکیک‎شده که هر کدام دارای کاربری متفاوت و جذاب هستند و فعالیتی خاص در آن جریان دارد. این فضاها مملو از انرژی، امید و حس خوب است که امکان کار و گذران اوقات فراغت را به صورت هم‌زمان فراهم می­کند. شاید ترجمه‌ی لغت”Inovation Factory”  به صورت «کارخانه‌ی نوآوری» مناسب نبوده و ما را از ماهیت، ساختار و کارکرد این فضا دور کند.

مابقی متن را در نشریه مطالعه کنید…